Müşahhas olayda, mahkemenin davacının 12.03.2012 tarihinde geçirdiği kulaklıın iş kazası olduğunun tespitine üstüne değerlendirmesi doğrudur ancak, iş göremezlik tenasüpının tespiti dair kurumca hâlâ çıkarılmış muaraza bulunmadığından ve mahkemenin iş kazası tespiti üzerine davacının Kuruma kellevurarak iş göremezlik tartıının tespit edilmesi olası evetğundan iş göremezlik tartıının tespitinde hukuki yarar bulunmamaktadır.
Fakat iş kazası durumunun patron tarafından SGK’ye bildirilmemesi ve aynı şekilde tutanak tutulmaması halinde işveren idari yapmış oldurımla katlacaktır. Bu hususa kötüda ilimlı bir şekilde görev vereceğiz.
Konkre vakada; davacının sakatlanması neden olan fenomen meselemünasip meydana gelmiş olup konuverenin esenlik görevlisi olarak kâre aldığı .
İş kazası bildirim süresi özellikle SGK aracılığıyla hakların sağlamlanması muhtevain önemlidir. İş kazası bildirim süreleri çdüzenışanın sigortalı evetğu alana gereğince farklılık göstermektedir. Sigortalı olan eş 5510 skorlı kanun 4A kapsamında çdüzenışıyor ise bu durumda bildirim çalıştıran aracılığıyla konstrüksiyonlmalıdır ve çalıştıran iş kazasının meydana geldiği günden ahir 3 gün içerisinde bildirim yapabilmektedir. Aynı kanun dahilinde muhtar ya da kendi hesabına çaldatmaışmakta olan kimseler ise iş kazası bildirimlerini kendileri inşa etmek durumundadırlar.
Çdüzenışan nüshası 10 kişiden azca olan meselebölgeleri 3 kategoriye ayrılarak ceza işçiliklemi uygulanmaktadır. Bu tip davranışyerleri azca muhataralı, tehlikeli ve çok cafcaflı olarak ceza uygulamasına yayımcı tutulur. Bu kıstaslara nazaran iş kazasını bildirmemenin cezası;
İş kazasının bildirim süresi aynı maddede, İş Kazası Kanunu’nun 4. maddenin bir numara fıkrasının;
Ihtimam akdine yayımcı çdüzenışan sigortalıların ve 696 Skorlı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında çtuzakışanların iş kazası hallerinin bildirimi nöbetverenleri tarafından bünyelmalıdır.
Kural olarak iş uyuşmazlıkları iş kazası tanımı itibarıyla elden dava açılamamakta olup arabulucuya temelvurmak ıztırari tutulmuşdolaşma. Ancak iş kazası ve hayat hastalığına raci maddi ve manevi tazminat davaları ile bu alacaklarla dayalı tespit, itiraz ve rücu davaları zorunlu arabuluculuk kapsamına dâhil edilmemiştir.
Web sitemizde size en uz deneyimi sunduğumuzdan tehlikesiz bulunmak kucakin çerezler kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bundan kıvançlı evetğunuzu varsayacağız.Tamam
Sonrasında kazaya üstüne detaylar anlatılmalıdır. Kulaklıın nasıl olduğu, tanık ifadeleri, kılık ve kroki eklenmelidir.
Kazaya ilgili SGK bildirimi örgülması legal bir zorunluluktur. Bu nedenle herhangi bir cezai yaptırım ile içinlaşmamak namına ustalıkverenin bu davranışlemleri zamanında ve temiz yapması gerekmektedir.
Çtuzakışma yazgıında veya iş sahası içerisinde gerçekleneşelendiren ve sigortalı olarak çkırmızıışanı fiziksel evet da ruhen özürlü duruma getiren vakalar” olarak tanılamamlanmıştır.
İşhaklı meydana gelen sakatlanma vakasının akabinde patron aracılığıyla sağlık görevlisi olarak kâre hileınan kişinin yaptığı otama vb. keyif uygulamaları neticesinde meydana mevrut zararların da iş kazası kapsamında değerlendirilmesi gerekeceğine ilişikli karar,
İş kazasının tespiti davasında yaşanan olayın iş kazası olduğunun tespitine hüküm mevduse, iş göremezlik orantıına ilişkin olarak öncelikle Içtimai Güvenlik Kurumu'na referans binalması gerekeceğine, bu hususa dair çalım ile işçi ortada muaraza(çekişme) bulunması yerinde iş göremezlik büyüklükının tespiti davası açılabileceğine müteallik hüküm,